HTML

BB Balint-Boston

Hosszas gonodlkodas utan arra jutottam, hogy osszegyujtom emlekeimet, impresszioimat egy blog keretebe. Sokat gondolkodtam, hogy naplo legyen e ezene blog(ebbe inkabb ne is menjunk bele....) de vegul emellett dontottem. Amiket leirok altalaban az en tapasztalataimon alapul, van aminek azonban utana is nezek, leginkabb helyi segitseggel. Vigyazat!!! Szigoruan ekezetmentes!

Friss topikok

  • Fancs007: :) Nagyon jó olvasni! Kiváncsian várom a következő bejegyzést is!!! (2010.07.21. 09:28) Harvard

Linkblog

Massachusetts-Spirit of America

2010.07.24. 20:31 Firvingi

    Eredetileg magarol Bostonrol szolt volna a beiras, azonban nem lehet igazabol errol a varosrol ugy beszelni, hogy Cambridget kihagyjuk, meg a kornyezo reszeket, ugyhogy lett igy az allam neve a beiras cime(parszor ezt a kornyeket Greater Bostonnak hivjak). Az alcim a massachusettsi rendszamokon levo kis motto.

    Spirit of America. Maga a kis rendszam szoveg hatasvadasznak tunik, de egy picit jogosnak is. Maga a varost ugyanis atitatja a tortenelem. New England fovarosa, az amerikai nemzet  ezen a helyen tette meg elso lepeseit a szabadsaga fele. 1630ban alapitottak, a kornyek talan legregebbi varosa, ha nem maga az egesz keleti parte. A varos tele van szabadsagharcos emlekekkel, az europai szamara egy picit mar sok is ez. Kulon park van annak emlekere, hogy Geroge Washigton itt vette at eloszor az amerikai hadsereg iranyitasat. Egyreszt szivetmelengeto azert, masreszt vicces, de a tizedik ilyen nagy jelentosegu hely utan mar az ember csak egy vallranditassal fogadja, pedig ha valaki tenyleg tortenelmet akar latni ebben az orszagban regi relikviakkal, akkor ez a tokeletes hely.

    A varos masreszt europai szemmel nagyon elheto es elragado. Nincs itt a New Yorkra (leginkabb ugye Manhattanra) jellemzo racsos varosfelepites. A belvarosi nagy felhokarcolok aljaba sokszor fekszik egy par szaz eves templom, esetleg egy par emeletes haz. A hazak, foleg az olyan blokkok, amik a belvaros szerves reszei, de csak par emeletesek, teljesen olyanok, mint amiket az ember Angliaba lathat. A kifejezetten zold belso keruletek, a parkok olyan szimbiozusban elnek az otven emelet kornyeki epuletekkel, hogy azt csak latni lehet, elkepzelni igazabol nem.

    Az egesz hely meg igy is elettelen lenne, ha nem lennenek emberek, akik ezt megtoltik. Az emlitett Angliaval valo hasonlosag oka a nagy ir kozosseg. Szerencsere ez a helyi sorok jo minosegeben is megmutatkozik ez, de hogy ne oly szepsegekkel es szamomra legalabbis pici keseruseggel teli temarol beszeljunk erdemes megemliteni, hogy itt szuletett ebben az ir kozossegben(hogy pontosak legyunk Brooklineban, ami ugy kapcsolodik Bostonhoz, mint Cambridge) John Fitzgerald Kennedy peldaul(de az egesz csaladot lehetne itt megemliteni...) Az irek mellett azoban a vilag osszes nepe itt van. Az olaszok altall lakott negyed kis pizzazoi, a Kinai negyed furcsasagai mind egymasmellett vannak es egymassal elnek. A varos utcain mindenfajta nep fiai es lanyai setalnak. Az utcakkal kapcsolatban mindenkepp meg kell az utcai zeneszeket. Tudom, hogy nincs elsore ez nem hangzik semmi extranak, de itt barmilyen korosztaly tagjai vannak es jol jatszanak, nincs rajtuk semmi szakadstsag vagy ilyesmi.

    Meg sok szot mondhatnek errol a helyrol, lennenek erdekesek vagy hulyesegek, unalmas reszek, de inkabb beszeljenek a kepek...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balintboston.blog.hu/api/trackback/id/tr672173547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása