HTML

BB Balint-Boston

Hosszas gonodlkodas utan arra jutottam, hogy osszegyujtom emlekeimet, impresszioimat egy blog keretebe. Sokat gondolkodtam, hogy naplo legyen e ezene blog(ebbe inkabb ne is menjunk bele....) de vegul emellett dontottem. Amiket leirok altalaban az en tapasztalataimon alapul, van aminek azonban utana is nezek, leginkabb helyi segitseggel. Vigyazat!!! Szigoruan ekezetmentes!

Friss topikok

  • Fancs007: :) Nagyon jó olvasni! Kiváncsian várom a következő bejegyzést is!!! (2010.07.21. 09:28) Harvard

Linkblog

Kiszolgalas

2010.07.22. 21:05 Firvingi

    Az amerikai kiszolgalas es vendeglatas egyfajta aranyos, szivatmelengeto es onismetlo dolog, ami a magyar szokasokhoz szokott ember szamara szivetmelengeto. Meg a huszadik alkalommal is, mikor latszik, hogy az elemi kedvesseg keveredik a hivatali pozzal es formasagokkal. Mikor leulsz es jon a kiszolgalo megkerdezik hogy vagy, milyen a napod, bizonyos helyeken be is mutatkoznak. Persze a te napod mindig jo az oveke meg tokeletes, meg mindenki mosolyog, megis valahogy sokkal inkabb erzi az ember az oszinteseget, mint otthon az olyan helyeken, ahol ugyanez tortenik. Persze a nagy szamokat nezve, kivetelek mindig vannak.

    Megis a mosolyukban erzed azt, hogy itt vendeg vagy. Lehet, hogy mosolyfesitiszta lettem, de aki a magyar helyethez szokott, az sokkal jobban erzi ezt itt. Az a teny meg ezt meg jobban tetozi, hogy sokkal komunikativabbak. Az adot helyetbe, ha pl keves a vendeg el lehet veluk beszelgetni, sokszor ha ajanlanak valamit azt is inkabb mint maganszemely, mint itt dolgozok teszik. Persze lehet, hogy nekem voltak csak csupa rossz emlekeim(persze kivetelek mindig vannak orokszabaly kereteimbe maradva...). Ezzel a viselkedessel az osszes olyan helyen talakoztam, ahol rendes kiszolgalas van.

    Mindennek persze megvan a maga hatulutoje. Iyenfajta torodest az ember ne is varjon el egy gyorsetterembe. Ezek a helyek azonban egy europai gondolkodasaval mar hajmeresztoek. Persze ugye ha a viccet nezzuk, egy ilyen dolgozo semmilyen vagy bolcseszvegyetseggel rendelkedzik, de ezek a dolgozok so szerint droidok lettek. Vegyuk a peldat, ha az ember egy buritot akar enni. 4 adatot kell bemondania: milyen fajta, milyen hussal, milyen szosszal es mekkora meretbe. A tablan is igy van kihelyezve. Szegeny dolgozonknak azonban eloszor a meretet kell beutnie a gepbe. Ettol kezdve, ha nem  a meretet hallja meg eloszor, akkor a rendszer leall. Vicc nelkul eddig egy koszolgalon kivul az osszesnek ujra el kellett mondanom, hogy mit kerek, mert csak egyetlen infora kepes koncentralni, a legelsore, a meretre, mert elmeletielg azt kene mondanom eloszor. Keptelen megjegyezni a masik harom egyszavas informaciot, mert...de hat nem is tudom az okat igazabol. Mindenki probalja ki otthon, mennyire nehez 4 egyszavas infot megjegyezni, majd random sorrendbe leirni. Az amerikai gyorsetterem gondolkodas szerint ugyanis a vevo alkalmazkodjon a helyhez...

    Rovideb osszegezve egyszerre jo is meg rossz is itt ilyen szempontbol, de embere valogatja igazabol az egeszet...

    Coming soon: Massachusetts-Spirit of America, Kozlekedes Vol 1

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balintboston.blog.hu/api/trackback/id/tr512169460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása