HTML

BB Balint-Boston

Hosszas gonodlkodas utan arra jutottam, hogy osszegyujtom emlekeimet, impresszioimat egy blog keretebe. Sokat gondolkodtam, hogy naplo legyen e ezene blog(ebbe inkabb ne is menjunk bele....) de vegul emellett dontottem. Amiket leirok altalaban az en tapasztalataimon alapul, van aminek azonban utana is nezek, leginkabb helyi segitseggel. Vigyazat!!! Szigoruan ekezetmentes!

Friss topikok

  • Fancs007: :) Nagyon jó olvasni! Kiváncsian várom a következő bejegyzést is!!! (2010.07.21. 09:28) Harvard

Linkblog

Allatok, avagy nem minden olyan aranyos, mint ahogy az latszik...

2010.08.02. 22:15 Firvingi

    A Boston es Cambridgeban tapasztalt setaim soran sok itteni allatvilaggal kapcsolatos felfedezest tettem, ami az europai szem szamara kifejezetten furcsa, igy gondoltam megeri, hogy kulon irasban terjek ki erre a temara.

    Legfurcsabb eloszor is a kutyak es macskak hianya. Legalabbis az utcakon altalanossagban es mikor nem is a kertben vagy a hazba tartozkodnak, akkor mindig gazdival vannak, sokszor megkotve( ez alol a macskak sem teljesen kivetelek.). Szabadsagjogaikkal elo kutyak vagy macskak kozul egyet ha lattam, de az sem biztos, hogy kobor allat volt. Egyszeruen nincsenek.

    Ezt az elovilagi vakumot azonban sok mas allat betolti helyettuk. Latvanyuk annyira termeszetes, hogy a nagyobb parkokban semmifele ember- allat atrocitas nelkul eldegelnek. Boston es foleg a nagy kervarosi resszel rendelkezo Cambirdge teljesen zold varosnak tekintheto a sok bennuk levo parkkal, amik mind elohelyei ezeknek az allatoknak. Mosomedveknek, Borzoknak, kulonfele  Magyarorszagon kevesse ismert enekesmadaraknak  ad otthont ez a metropolis. Maga a nagy zold teruleteken sokszor latni nyuszikat, akik olyan termeszeteseggel ugralnak a kerteben vagy az utcakon, mintha az erdoben lennenek.(Erdemes megnezni a masodik kepen, mennyire kozel mereszkedett a hazhoz) Budapesti szemmel nagyon jo latni, hogy alig van varosi galamb. A felsorolasbol kihagyhatatlanok a mokusok.

    Ahogy egyik csaladtagom szokta mondani: "Vedd a fakat, egyel hodot!". A bostoniak nyugodtan mondhatnak ezt a mokusokra. Ezek a kis ennivalo aranyos kis allatok sokak szerint a helyi patkanyok. Mukodesuket barmelyik diktatura titkosrendorsege megirigyelhetne, ugyanis mindehol ott vannak. Mindent megragnak, megesznek, elpusztitanak, amit csak tudnak. Otthon az ember orul, mikor lat egyet az erdoben, itt meg mikor reggel kimentem a haz tornacra csak negyet lattam. A parkokban mindig lehet latni beloluk sokat. Szemely szerint en nem vagyok annyira helyi, hogy az ellenseget lassam bennuk, igy minden alkalommal megtudom oket csodalni. Masok torteneteibol tudom csak elkepzelni, milyen dolgokat csinalnak, hogy a helyiek tenyleg ellensegkent nezzenek rajuk.

    Maguk a kepek azonban talan jobban ilusztraljak az itteni allatvilagot, mint szavaim...(Megjegyzem, az osszes kepet parkokban fotoztam, nem allatkertben...)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balintboston.blog.hu/api/trackback/id/tr812194390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása